psychologische, pedagogische & specialistische begeleiding

Psychologisch onderzoek en behandeling

Bij aanmelding voor behandeling wordt op basis van de klachten na de intakefase een behandelplan opgesteld. In het behandelplan staan de diagnose, de behandeldoelen en de behandelmethode omschreven. De behandelmethode wordt in overleg met ouder(s) en kind/jongere vastgesteld op basis van de klachten en de behandeldoelen. Dit wordt besproken en wanneer ouder(s) en kind/jongere akkoord zijn wordt de behandeling gestart. Bij 2Learn werken we onder andere met Cognitieve gedragstherapie en EMDR. Ouders worden waar mogelijk en nodig bij de behandeling betrokken, de intensiteit hiervan hangt af van factoren als de leeftijd en de klachten van het kind/de jongere.

Behandelaar

Drs. Evelien Velthuis, Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP, Cognitief gedragstherapeut VGCt® i.o. en gecertificeerd EMDR-therapeut.

EMDR

2Learn heeft EMDR-behandelingen opgenomen in haar aanbod. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, en is een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken. Meer weten? Kijk dan op de website van Vereniging EMDR Nederland.

CGT

CGT staat voor Cognitieve gedragstherapie, dit is een actieve en doelgerichte vorm van therapie. Op basis van een probleemanalyse worden behandeldoelen opgesteld. Door je eigen gedrag en gedachten te onderzoeken en aan te passen werk je samen met je therapeut aan het behalen van de behandeldoelen. CGT is voor veel psychische klachten de aanbevolen behandeling. Meer weten? Kijk op de website van Vereniging van gedrags- en cognitieve therapieën (VGCT)

Aanmelden

Voor een behandeling heeft u een verwijzing nodig van de huisarts of het Ouder- en Kind Team (OKT). Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden, stuur dan een e-mail naar info@2learn.nl of neem contact op via het telefoonnummer nieuwe aanmeldingen 06-36524606. Wij helpen u graag verder.

Vergoede zorg

Wij zijn door de volgende gemeentes gecontracteerd voor vergoede jeugdhulp vanuit Segment B (voorheen basis GGZ) voor jongeren tot 18 jaar: Amsterdam-Amstelland (Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Uithoorn en Ouder Amstel (DUO)) en jeugdregio Zaanstreek-Waterland (Beemster, Landsmeer, Edam/Volendam, Purmerend, Oostzaan, Waterland, Wormerland en Zaanstad. Dit betekent dat wij onderzoek, diagnostiek en behandeling kunnen aanbieden die binnen Segment B vallen. De kosten hiervoor worden dan vergoed door bovenstaande gemeentes.

 

AGB code van 2LEARN                                              :   94 05 9004

AGB code van de GZ-psycholoog, mevr. A. van Onna:  94015593

Big-code van de GZ-psycholoog, mevr. A. van Onna: 49917835025