psychologische, pedagogische & specialistische begeleiding

Studie- & Loopbaanadvies

De maatschappelijke integratie van jongeren is voor een groot deel gebaseerd op het succes in opleiding en werk. Wanneer een jongere zijn opleiding op een passend niveau afrondt, wordt de kans vergroot op het vinden van een baan op een passend niveau. Hierdoor kan de jongere zichzelf onderhouden, werkervaring opdoen, en meer zekerheid creëren voor de toekomst. De draagkracht van de persoon zelf wordt vergroot.

Als jongeren een richting kunnen kiezen, die goed bij hun past – en waarvoor zij gemotiveerd zijn – is het makkelijker om vol te houden, ook op momenten dat het even tegenvalt. Daarom is het kiezen van de juiste opleiding en het zetten van een koers van groot belang voor de toekomst van de jongere.

Wat bieden wij?

Wij helpen bij het kiezen van een passende onderwijsvorm en opleidingsrichting. Wij kunnen adviseren bij de oriëntatie op de arbeidsmarkt. Hiervoor bestaan verschillende opties.

  1. Alleen een intake en een advies gesprek.
  2. Intake, beroepsinteresseonderzoek, en adviesgesprek.
  3. Intake, beroepsinteresseonderzoek, adviesgesprek en (studie) coaching.

Als u interesse heeft kunt u met het kantoor contact opnemen. In gezamenlijk overleg zal een passende route uitgezet worden.