psychologische, pedagogische & specialistische begeleiding

basis GGZ

2LEARN is gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van jongeren en (jong) volwassenen. Jong volwassenen en volwassenen die last hebben van psychische klachten kunnen bij ons terecht. Te denken valt aan:

 • ernstige somberheid
 • minderwaardigheidsgevoelens
 • assertiviteitsproblemen
 • angsten (bijvoorbeeld faalangst)
 • identiteitsproblemen en persoonlijkheidsproblematiek
 • rouwverwerking of andere verwerkingsproblemen
 • moeite hebben met het leggen of vasthouden van contacten

Vergoede zorg

Wij zijn door de volgende gemeentes gecontracteerd voor vergoede jeugdhulp vanuit Segment B (voorheen basis GGZ) voor jongeren tot 18 jaar: Amsterdam-Amstelland (Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Uithoorn en Ouder Amstel (DUO)) en jeugdregio Zaanstreek-Waterland (Beemster, Landsmeer, Edam/Volendam, Purmerend, Oostzaan, Waterland, Wormerland en Zaanstad. Dit betekent dat wij onderzoek, diagnostiek en behandeling kunnen aanbieden die binnen Segment B vallen. De kosten hiervoor worden dan vergoed door bovenstaande gemeentes.

Voor de zorg voor volwassenen (ouder dan 18 jaar) zijn wij voor het jaar 2018 gecontracteerd door de volgende zorgverzekeraars:

 • Zilveren Kruis Ziektekostenverzekering N.V.
 • OZF Zorgverzekeringen N.V.
 • Interpolis Zorgverzekeringen N.V.
 • FBTO Zorgverzekeringen N.V.
 • Avéro Achmea Zorgverzekeringen N.V.

Dit betekent dat wij onderzoek, diagnostiek en behandeling kunnen aanbieden die in het basis GGZ pakket vallen. Indien wij gecontracteerd zijn bij uw zorgverzekeraar dan worden de kosten voor een traject vergoed door uw zorgverzekeraar.

Staat uw zorgverzekeraar hier niet bij? In de meeste gevallen wordt de zorg dan alsnog vergoed, vaak in de lijn met de contracttarieven zoals afgesproken met vergelijkbare zorgaanbieders. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor de precieze regelingen.

Eerst kennismaken

Omdat het zoeken van de juiste ondersteuning met alleen de informatie van een website vaak lastig is kunt u bij ons een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek aanvragen. Op deze manier kunt u rustig met ons de persoonlijke situatie van uzelf of van uw kind bespreken en kunnen wij met u doornemen welke stappen er nodig zijn om de gewenste hulp op te starten en vergoed te krijgen. Om een traject te mogen declareren bij de gemeente zijn wij namelijk gebonden aan een aantal richtlijnen. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat er een verwijsbrief van de huisarts aanwezig is voordat het intakegesprek kan plaatsvinden. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen wij dit u met u doornemen.

Wanneer u meer informatie wenst over de vergoede jeugdhulp of basis GGZ of een aanmelding wilt doen, neem dan contact met ons op.

*Actuele informatie over de wachttijden (laatste update 29 oktober 2018): 

 • aanmeldingswachttijd: wanneer u belt kunt u op dit moment tussen 1 en 14 dagen bij ons op intake komen.
 • behandelingswachttijd: tussen de intake en het starten van het traject zit op dit moment gemiddeld 14 dagen.

Bovenstaande wachttijden gelden voor alle vormen van zorg (diagnosegroepen). Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de preeknormen). Meer informatie over de regels omtrent wachttijden kunt u hier vinden.

AGB code van 2LEARN                                               :   94 05 9004

AGB code van de GZ-psycholoog, mevr. F. Engelhard :   94 01 1148

Big-code van de GZ-psycholoog, mevr. F. Engelhard   :   499 10 875 825