Ambulant begeleider Jeugdzorg (24 – 36 uur p.w.)

Als ambulant begeleider sta je middenin de leefwereld van verschillende jongeren. Je bent er op het moment dat jouw ondersteuning het hardst nodig is. Samen werk je aan de zelfredzaamheid van de jongere en bouw je een professionele en vertrouwde band op. Hoewel het begeleidingsplan vast staat, is er veel ruimte voor autonomie en specialisatie. Doordat je veel jongeren ziet met verschillende hulpvragen word je constant uitgedaagd en ben je flexibel en creatief in je begeleidingen. Deze functie past goed bij startende professionals en professionals die graag met beide benen in de praktijk staan.

Wat ga je doen?

Als begeleider werk je samen met de jongere aan zijn/haar hulpvraag. De begeleiding vindt plaats op het kantoor van 2Learn (Amsterdam), op school of bij de jongere thuis (vaak omgeving Hoofddorp, Amstelveen en Zaanstad). Vaak zijn de begeleidingen één op één en zie je meerdere jongeren per dag. Er zijn meerdere begeleiders en/of een regiehouder betrokken bij dezelfde casus waardoor er voldoende ruimte is voor overleg, intervisie, evaluatie en het bepalen van vervolgstappen. Je bent dus actief betrokken bij de invulling van de hulpvraag en begeleiding. Daarnaast heb je veel contact met het netwerk van de jongere en ben je betrokken bij de evaluatie- en eindgesprekken. Om de begeleidingen goed te kunnen monitoren rapporteer je jouw bevindingen na elke begeleiding en ondersteun je bij verdere verslaglegging. 

Functie eisen

  • Een afgeronde hbo-opleiding in de richting van Toegepaste psychologie. Pedagogiek of Social work;
  • Beschikt over een SKJ registratie of komt hiervoor in aanmerking;
  • Minimaal 24 tot 36 uur in de week beschikbaar; 
  • Flexibel in werkomgeving en reistijd;
  • Competenties: mee kunnen bewegen met veranderende omstandigheden of behoeften, zelfverzekerd en sterk in signaleren, observeren en interacteren.

Wat bieden wij? 

  • Marktconform salaris en goede pensioenregeling (Schaal 8, Jeugdzorg CAO)
  • Contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vaste aanstelling; 
  • 144 verlofuren bij een 36-urige werkweek (opnemen van vakantie buiten de schoolvakanties i.o);
  • Ruimte voor specialisatie en doorgroeimogelijkheden;
  • Een gezellig team van betrokken en gedreven collega’s. 

Uiteraard word je reistijd tussen de begeleidingen doorbetaald en krijg je de gemaakte reiskosten vergoed. 

Over 2Learn

2Learn is een jeugdhulpverleningsorganisatie in het hart van Amsterdam. In een team van orthopedagogen, ambulant begeleiders, regiehouders, een Kind en Jeugd psycholoog en GZ-psycholoog, zetten wij ons elke dag in voor jongeren met verschillende hulpvragen in de regio Noord-Holland. We zijn een jong en ambitieus team dat veel schakelt met ouders/verzorgers, gemeenten, scholen en andere hulpverlenende organisaties. Daarnaast werken we nauw samen met Praktijk la Croix die gespecialiseerd is in diagnostiek en leerproblematiek. Binnen het team koesteren we een informele, gezellige en open cultuur. Die cultuur helpt ons mentaal sterk te blijven en situaties te relativeren.  

Onze doelgroep

2Learn biedt hulpverlening aan jongeren tussen de 6-18 jaar. Deze jongeren zijn om verschillende redenen vastgelopen in hun ontwikkeling, daarnaast is er vaak sprake van een cognitieve beperking of gedragsstoornis. De begeleidingstrajecten richten zich op de bevordering van de zelfredzaamheid. Denk hierbij aan het leren reguleren van emoties en gedachten, het ontwikkelen van ritme en structuur en het inrichten van een dagbesteding. 

Interesse? 

Stuur je CV en motivatie naar sollicitaties@2learn.nl. Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Lisanne de Vries via 06- 40 777 135.